Carina Weijma heeft 15 jaar werk- en advieservaring in (merk)positionering, organisatieculturen, samenwerkingsverbanden en communicatie. In economische verdienmodellen, en in organisaties die niet gericht zijn op geldvermeerdering, maar op waarden.

Carina Weijma studeerde Culturele Studies en Italiaans. Zij is gespecialiseerd in de vertaling van visie, missie en kernwaarden – de ziel en de kracht van een organisatie – naar effectieve communicatie van die identiteit.

Haar meest opvallende ervaring ligt in regierollen en als bruggenbouwer in hybride samenwerkingsconstructies en start-up situaties. Bijvoorbeeld in de ‘triple helix’ samenwerking tussen overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen. Waar governance en winstoogmerk beide een rol spelen.

Deze brandingtrajecten omvatten vaak zowel business-, merk- als communicatiepositionering. Carina Weijma werkte onder andere voor en met innovatieve organsiaties zoals ASML, Brainport, het Van Abbemuseum, de NTS-Group en het Nederlandse topteam High Tech Systemen en Materialen.

Een internationaal project dat zij in samenwerking met partners in Nederland en Italie opzette, is Project Elica. Voor meer over haar ervaring en regierollen, zie het PortfolioEndorsements van opdrachtgevers, en onder andere het artikel Regie zonder Hiërarchie