Strategische Communicatie en advisering

Oktober 2010 tot op heden

De regio Brainport rond Eindhoven kent een uniek eco-systeem. Rondom de bloeiende kennis- en maakindustrie ontstaat een steeds groter en fijnmaziger raamwerk van binnen- en buitenlandse toeleveranciers en dienstverleners. De complete keten is vertegenwoordigd: van toeleveranciers, fundamentele research tot marketing. Directeuren van Nederlandse toeleveranciers voor innoverende Original Equipment Manufacturers oem’s in Nederland (zoals ASML, Philips, DAF, FEI, Oce) hebben zich verenigd in de coöperatie Brainport Industries, THE global Supply Chain.

In 2011 schreef ik in samenwerking een strategisch document over de ambitie van Brainport Industries, de basis voor messaging en focus in de communicatie. Ik scherp de lange termijnvisie van de Directeur en het Dagelijks Bestuur aan dmv spiegeling en vragen. Besteed aandacht aan feedback van leden. Door monitoring van doelstellingen op consistentie wordt helder waar de knelpunten in de communicatie kunnen ontstaan. Synergie ontstaat door mijn betrokkenheid bij andere technologie initiatieven in het netwerk, en betrekken van Brainport Industries bij Nederlandse initiatieven zoals de Holland High Tech branding.

Belangrijk is het onderling vertrouwen binnen de keten om precompetitief allianties te smeden. In de coöperatie worden de krachten van leden gebundeld om resultaten te bereiken die de bedrijven afzonderlijk moeilijker kunnen realiseren. Zoals het integreren en optimaliseren van bedrijfsprocessen in ketenverband, het uitwerken van de lange termijn roadmap voor alle (maak)toeleveranciers, en het doen van gezamenlijk onderzoek naar nieuwe productietechnologieën en high tech systeembouw.

Download of lees de volledige casebeschrijving