Kijk eens op www.hollandhightech.nl en lees de verhalen over innovatieve ontwikkelingen in Nederland. In een intensieve ‘hybride’ samenwerking met FME, AgentschapNL/EVD, overheid en high-tech bedrijfsleven is de Holland High Tech branding op poten gezet. Internationaal. Want deze week staan organisaties uit onze Nederlandse high-tech sector voor het eerst gezamenlijk op de Hannover Messe. In het Holland High Tech House in de Research&Development Hal 2.

Waarom is dit interessant? Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen in de Topsector High Tech Systemen en Materialen (HTSM) onderscheiden zich door hun technologische excellentie en behoren in hun marktsegmenten tot de wereldtop. De groeiambitie van High Tech Systemen en Materialen is het verdubbelen van de export van € 32 miljard in 2009 tot € 77 miljard in 2020. Bedenk maar eens: de eeuwenoude Nederlandse cultuur van vindingrijkheid, pragmatisme, ondernemerschap, openheid en de bereidheid tot samenwerking komt bij uitstek tot zijn recht in het high-tech vakgebied. Het belangrijkste: deze eigenschappen maken Nederland de “place to be” voor oplossingen voor huidige maatschappelijke uitdagingen op het gebied van gezondheid, duurzame energie, mobiliteit, klimaat en veiligheid.

Met de uitvinding van de krukas in zaagmolens konden de Nederlanders sneller boten bouwen dan de Portugezen … De Gouden Eeuw is dus niet alleen te danken aan onze handelsgeest, maar vooral aan Nederlandse technologische innovaties

De Nederlandse sector High Tech Systemen en Materialen biedt pragmatische geheeloplossingen voor technologische uitdagingen. Van systeemarchitectuur tot productie. Vaak ook in de cross over van technologieën. De claim ‘Holland High Tech: High-tech Solutions for Global Challenges’ staat dan ook voor: “Nederland is het land om producten, kennis en concepten te halen. Het land voor topbanen voor buitenlandse kenniswerkers , vakmensen/know how én voor scholing. Voor research & development op het gebied van technologie en innovatie, en voor samenwerkingsverbanden met technologische partners. Met een prettig vestigingsklimaat voor internationale technologische bedrijven. Een aantrekkelijk land om te wonen en te werken voor ondernemers, onderzoekers en studenten.” Quite interesting.

krukas

De krukas

 

 

 

 

 

 

 

Meer mbt Holland High Tech: